Jyväskylä ja Asikkala kokeilukumppaneiksi

posted in: Yleinen | 0

Jyväskylän kaupunki & Kylän kattaus sekä Asikkalan kunta lähtevät kanssamme kokeilemaan, miten kasvisruoan houkuttelevuutta voidaan lisätä kouluruokailussa. Kokeilupartnereiden etsiminen on ollut innostavaa ja helppoa. Kiinnostus kasvisruoan kehittämistä kohtaan on nyt voimakasta kuntien ruokapalveluissa. Pian julkaistavat uudet kouluruokasuositukset kannustavat myös tähän. Kasvispainotteisempaan ruokailuun siirtyminen vaatii kuitenkin mittavia muutoksia paitsi kasvisruoan määrällisessä tarjonnassa myös reseptiikassa, ruokalistasuunnittelussa ja ruoan esillepanossa. Kokeilupartnerimme ovat sitoutuneita testaamaan ja tutkimaan kanssamme erilaisia kasvisruoan kysyntään ja tarjontaan vaikuttavia keinoja. Osallistamme myös oppilaat kasvisruoan kehittämiseen kouluruokailussa. Aloitamme kokeilujen yhteissuunnittelun vuoden 2017 alussa ja etenemme siitä pala palalta kohti kokeiluja ja niiden vertailevaa analyysia. Käymme edelleen neuvotteluja, jotta saisimme kolmannen kokeilupartnerin joukkoomme.