Tervetuloa ”Kasvista kouluun — kokeillen eteenpäin” seminaariin 16.3

posted in: Yleinen | 0

Kasvisruoat ovat saapuneet koulujen ruokalistoille. Kasvisten määrän lisääminen ruokailussa on perusteltua sekä terveyden että ympäristön kannalta. Kasvisten määrän lisääminen ruokavaliossa auttaa ehkäisemään sydän- ja verisuonitauteja sekä 2-tyypin diabetesta. Ruokavalioita muuttamalla myös ruoan tuotannon ja kulutuksen ympäristökuormaa voidaan vähentää merkittävästi. Samanaikaisesti lihan määrän vähentäminen kouluruokailussa on herättänyt vilkasta keskustelua oppilaiden ja vanhempien sekä keittiöhenkilökunnan ja kunnanvaltuutettujen keskuudessa. Uudet kouluruokailusuositukset kehottavat vähentämään punaisen lihan ja lihajalosteiden käyttöä edelleen ja lisäämään sesonginmukaisten kasvisten käyttöä. Kasvisruoka herättää tunteita ja vaatii uudenlaisten ruokailu- ja ruoanlaittotapojen opettelua.

Järjestämme yhdessä Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) kanssa seminaarin jossa keskustelemme, mitä tämä muutos tarkoittaa käytännössä. Esittelemme seminaarissa tuoreimpia tutkimustuloksia sekä käytännön esimerkkejä siitä, miten kestävää ruokailua voidaan edistää kouluruokailussa. Seminaarin jälkeen järjestämme hankkeen sisäisen työpajan, jossa ideoimme yhteistyökumppanien kanssa toteutettavia kestävän kouluruokailun kokeiluja.

Tervetuloa mukaan!

Seminaarin ohjelman löydät täältä.
Ilmoittaudu 3.3 mennessä. Voit seurata seminaaria myös suoraan netistä.