Oppilaat suunnittelivat omat kouluruokamenut

posted in: Yleinen | 0

Jyväskylän Mankolan ja Liperin koulun yläkoulun oppilaat pääsivät laatimaan Meidän Kouluruokamenut 7-9.11 ja 16.11 osana kotitalouden opetusta. Ruokalistojen tuli olla oppilaillle maistuvia, monipuolisia, kekseliäitä sekä koulukeittiön toteutettavissa.Mankolassa oppilaat saivat oppitunnilla palautetta menuistaan Kylän Kattauksen palvelupäällikkö Paula Puikkoselta. Liperissä ruokalistoja kommentoi koulun ruokapalveluesimies Eija Leppänen, joka lupasi myös toteuttaa oppilaiden ateria- tai ruokalistaideoita ensi kevään aikana.

 

Mankolassa  toteutettiin samaan aikaan myös Uskalla Maistaa -viikko alakoulun luokille ja Ympäristö & Ruoka -teemapäivä ysiluokkalaisille. Uskalla Maistaa viikon tarkoituksena oli kannustaa lapsia maistamaan kasvisruokaa; Ympäristö & Ruoka -viikko kannusti ruoan kulutuksesta ja tuotannosta aiheutuvien ilmastovaikutusten pohdintaan.

 

Erilaisten menetelmien avulla kokeilemme tiedollisia ja toiminnallisia tapoja vaikuttaa kasvispainotteisen ruokailun edistämiseen kouluruokailussa. Arvioimme miten erilaiset menetelmät nostavat kasvispainotteiseen ruokailuun liittyviä hankauskohtia esille ja minkälaista muutoksia tai uutta toimintaa ne synnyttävät keittiöiden ja nuorten toimintatavoissa.

 

 

Mankolan koulun 9.luokkalaisten menu