Kasvisruokakokeilut etenevät kumppanikouluissa

posted in: Yleinen | 0

Kasvisruoat ovat nyt saatavilla vapaavalintaisena vaihtoehtona kumppanikouluissamme Jyväskylässä, Asikkalassa ja Liperissä. Tänä syksynä keräämme oppilaiden näkemyksiä kumppanikouluissa ja osallistamme samalla oppilaat koulu- ja kasvisruoan kehittämiseen. Asikkalassa ja Liperissä järjestimme myös makuraadin, jonka avulla tutustutimme oppilaita vaihtoehtoisten kasvi- ja hyönteisproteiinien maailmaan.  … Continued

POPRASUS-tutkijat tapaavat kv-partnereita

posted in: Yleinen | 0

Maanantaina 5.6. POPRASUS-hankkeen tutkijat kokoontuvat Tampereen yliopistolle. Hanketapaamiseen saapuvat myös konsortion ohjausryhmän kansainväliset jäsenet, tohtori Josephine Mylan (University of Manchester, Sustainable Consumption Institute, UK), professori Peter Oosterveer (Wageningen University, Netherlands) ja apulaisprofessori Carol Morris (University of Nottingham, UK). Tapaamisessa keskustellaan … Continued

Tervetuloa ”Kasvista kouluun — kokeillen eteenpäin” seminaariin 16.3

posted in: Yleinen | 0

Kasvisruoat ovat saapuneet koulujen ruokalistoille. Kasvisten määrän lisääminen ruokailussa on perusteltua sekä terveyden että ympäristön kannalta. Kasvisten määrän lisääminen ruokavaliossa auttaa ehkäisemään sydän- ja verisuonitauteja sekä 2-tyypin diabetesta. Ruokavalioita muuttamalla myös ruoan tuotannon ja kulutuksen ympäristökuormaa voidaan vähentää merkittävästi. Samanaikaisesti … Continued

Liperi mukaan kolmanneksi kokeilukumppaniksi

posted in: Yleinen | 0

Liperin kunta Pohjois-Karjalasta lähti mukaan kolmanneksi yhteistyökumppaniksi toteuttaamaan kanssamme kestävän kouluruokailun kokeiluja. Lisätietoja ruokapalveluista löydät täältä http://www.liperi.fi/fi/asukkaille/ruokapalvelut/

Ruokateemainen työryhmä kokoontui Joensuussa

posted in: Yleinen | 0

Yhteiskuntatieteellisen ympäristötutkimuksen seuran syyskollokvio järjestettiin Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella 24.-25. marraskuuta. Osana kollokviota kokoontui Ruoka ja kestävyys -teemainen työryhmä, jonka toisena puheenjohtajana toimi POPRASUS-hankkeen tutkija Markus Vinnari. Kollokvion ohjelma ja työryhmien abstraktit löytyvät täältä. Myös kesäkuussa 2017 Tampereella järjestettävässä pohjoismaisessa … Continued

Jyväskylä ja Asikkala kokeilukumppaneiksi

posted in: Yleinen | 0

Jyväskylän kaupunki & Kylän kattaus sekä Asikkalan kunta lähtevät kanssamme kokeilemaan, miten kasvisruoan houkuttelevuutta voidaan lisätä kouluruokailussa. Kokeilupartnereiden etsiminen on ollut innostavaa ja helppoa. Kiinnostus kasvisruoan kehittämistä kohtaan on nyt voimakasta kuntien ruokapalveluissa. Pian julkaistavat uudet kouluruokasuositukset kannustavat myös tähän. Kasvispainotteisempaan ruokailuun siirtyminen … Continued

Vahvistusta Tampereen tiimiin

posted in: Yleinen | 0

POPRASUS-hankkeen Tampereen yliopiston tutkimustiimi sai vahvistusta lokakuussa, kun ympäristöpolitiikan maisteriopiskelija Emma Luoma palkattiin hankkeeseen tutkimusapulaiseksi vuoden 2016 loppuun asti. Emma kerää aineistoa erityisesti ensimmäiseen osahankkeeseen, jossa tarkastellaan ruokavalion ohjausta ja ravitsemussuosituksissa tapahtuneita muutoksia, sekä näiden kautta muodostuvaa käsitystä kestävästä kuluttaja-kansalaisuudesta.

POPRASUS-hanke käynnistyi

posted in: Yleinen | 0

POPRASUS-hankkeen tutkijat odottivat Suomen akatemian Kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunnan päätöksiä jännittyineinä 3. kesäkuuta. Osahankkeista vastaaville oli jo tullut tieto rahoituksesta Akatemian sähköisen järjestelmän kautta, mutta jostain syystä hankettamme ei näkynyt muiden rahoitettavien hankkeiden julkisessa listauksessa. Piinallisen epätietoisuuden jälkeen saimme … Continued