Vertaisarvioidut tieteelliset artikkelit

Kaljonen Minna, Taru Peltola, Marja Salo & Eeva Furman 2019. Attentive, speculative experimental research for sustainability transitions: An exploration in sustainable eating. Journal of Cleaner Production 206, 365-373.

Santaoja Minna & Niva Mari. 2018. Hyönteissyönnin etiikka, ekologia ja estetiikka. niin & näin 3/2018. Vapaasti luettavissa: http://netn.fi/node/7346

Vinnari Markus, Vinnari Eija & Kupsala Saara. 2017. Sustainability Matrix: Interest Groups and Ethical Theories as the Basis of Decision-Making. Journal of Agricultural and Environmental Ethics. Available online: http://rdcu.be/tcLG

Luvut tieteellisissä kirjoissa

Vinnari Markus and Vinnari Eija (2018) Representing non-human animals: committee composition and agenda. In Professionals in food chains. (eds: Springer S. and Grimm H.) Wageningen Academic Publishers, Wageningen (pp. 104-110).

Jallinoja Piia, Vinnari Markus and Niva Mari (2018). Veganism and plant-based eating as political consumerism. In the Oxford Handbook of Political Consumerism (eds: Peter Oosterveer, Michele Micheletti and Magnus Boström), Oxford University Press, Oxford.

Muut kirjoitukset

Jallinoja, Piia (2018) Vegepäiväkohu oli hukattu mahdollisuus. Aikalainen, nr. 5.

Jallinoja, Piia (2018) Tofu, McVegan ja parempi maailma. Aikalainen, nr. 3.

Kaljonen, Minna, Marita Kettunen, Taru Peltola, Marja Salo, Eeva Furman 2018. Kasvisruokailu monipuolistaa kouluruokailua. Ammattikeitiöosaajien kouluruokailu 70v -juttusarja.

Kaljonen, Minna, Marita Kettunen, Taru Peltola, Marja Salo. Kasvisruoka raivaa tietään koulujen ruokalistoille — ja suomalaisten lautasille. Ammattikeittiöosaaja 2/2018, 10-13.

Kaljonen Minna, Marita Kettunen, Taru Peltola, Marja Salo 2018. Kasvisruoka avaa uusia ovia ruokakasvatukselle. Kotitalouslehti 17.5.2018

Jallinoja, P (2017) McVegan, Lihaton lokakuu ja Youtube-videot ovat uuden vegeboomin elementtejä. Alusta! 12.10.2017

Ehrnström-Fuentes, Maria. Skillnaden mellan REKO och andra lokala mat­marknader. Foodly, 12.10.2017

Furman, Eeva 19.12.2016 Luonto ja hyvyys kotouttavat. SITRA blogi.

Jallinoja, Piia. 22.11.2016. Onko vegaani uusi karppaaja vai liha uusi tupakka? Vihreä Tuuma. Ajatuspaja Vision verkkolehti.

Jallinoja, Piia 19.9.2016 Kadotettua ruokaparatiisia etsimässä.

Kaljonen, Minna & Jari Lyytimäki 2016. Kestävän ruokavalion edistäminen lounasruokailussa. Ilmastovalintamerkintä testissä. Suomen ympäristökeskuksen raportteja 5/2016.

Videot

Kasvisruoka voi monipuolistaa kouluruokailua