16.3.2017
Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK, auditorio Valjakka, Rajakatu 35, 40100 Jyväskylä

 

11:00 – 11:30 Lounas (Rajacafe, omakustanteinen)

11:30 – 14:00

Tervetuloa
Minna Kaljonen, Suomen ympäristökeskus & Karoliina Väisänen, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Koululaisten kasvisten käyttö terveyden näkökulmasta
FT Anne-Maria Pajari, Helsingin yliopisto, ympäristö- ja elintarviketieteiden laitos

Aistilähtöisyys ruoan kokemisessa ja ruokakasvatuksessa
FT Ulla Hoppu, Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus

Ruokataju osana kestävään elämäntapaan kasvamista
KT Kristiina Janhonen, Nuorisotutkimusseura

Kasvisruoka ja tuotekehitys Kylän Kattauksessa
Liikelaitosjohtaja Tuija Sinisalo & vastaava palvelupäällikkö Paula Puikkonen, Kylän Kattaus

Kasvu kestävän gastronomian muutoksentekijäksi
Asiantuntija Minna Junttila, Jyväskylän Ammattikorkeakoulu

14:00 – 14:30 Hedelmiä ja virvoketta

 

Seminaarin tallenteen löydät täältä. 

 

Lisätietoja

Minna Kaljonen, Suomen ympäristökeskus (SYKE)
etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Karoliina Väisänen, Jyväskylän Ammattikorkeakoulu (JAMK)
etunimi.sukunimi@jamk.fi

 

 

Seminaari on osa POPRASUS -hanketta, jossa tutkitaan kestävään ruokavalioon liittyvää muutospotentiaalia. Kokeilemme yhdessä koulujen ja ruokapalvelujen kanssa miten kasvisruoan tarjontaa ja houkuttelevuutta voidaan lisätä kouluruokailussa. Kokeilujen tavoitteena on avata kouluruokailua ohjaavat tavat ja käytänteet uudelleen arvioinnille ja muutokselle. Otamme myös oppilaat mukaan kouluruokailun kehittämiseen. Kokeiluista saatuja tuloksia esitellään ympäristö- ja ruokapolitiikan foorumeilla sekä ammattikeittiöille ja kunnille. Teemme myös yhteistyötä Hinku-foorumin ja FISU-verkoston kanssa.