Tieteelliset konferenssit ja seminaarit

Jallinoja, P, Vinnari, M, Niva, M 2018. From marginal into mainstream? The evolution of vegan way of living. RGS conference, 28-31.8.2018, Cardiff, UK.

Jallinoja Piia. 2018. The presence and absence of animals in the materialities and images of veganism and plant-derived foods. Paper presented at (Un)Common Worlds – Human-Animal Studies Conference, 7–9 August 2018 Turku, Finland.

Santaoja M. 2018. Insect imaginaries. Paper presented at (Un)Common Worlds – Human-Animal Studies Conference, 7–9 August 2018 Turku, Finland. Working group 13 ”Dismantling monstrosity”.

Jauho M. & Santaoja M. 2018. The introduction of sustainability into Finnish nutrition recommendations: a new dietary ontonorm in the making? Paper presented at European Association for the Study of Science and Technology (EASST) Conference ”Meetings – making science, technology and society together”, Lancaster University, Lancaster, UK. 25 – 28th July 2018. Panel C28 Meeting over and around food.

Jokinen P., Santaoja M., Vinnari M. and Pohjolainen P. 2018. The sustainabilisation of diet. Examining the dominant nutrition regime in Finland. Paper presented at the XIX ISA World Congress of Sociology. RC24 Pre-conference. Toronto 14 – 15 July 2018.

Jokinen P., Santaoja M., Vinnari M. and Pohjolainen P. 2018. Food policy and sustainability transition. Examining the dominant nutrition regime in Finland. Paper presented in the 9th International Sustainability Transitions Conference. Manchester 12 – 14 June 2018.

Vinnari M. and Vinnari E. 2018. Hierarchy of Sustainable Development Objectives –Integrating Non-human Animal Actors. 4th International Minding Animals Conference 17.-24.1.2018. Mexico City, Mexico.

Peltola T., Kaljonen M. & Kettunen M. 2017.Supporting the transition to sustainable dining in Finnish schools through gamification and emotional labor. YHYS colloquium, Turku.

Kaljonen, M., Peltola, T., Salo, M. and Furman, E. 2017. Experimenting with sustainable school lunch – interventions as spaces of hesitation. Nordic Env. Social Sciences Conference HopefullNESS2017.

Kaljonen, M. and Viholainen, I. 2017. Relating to and sensing meat in quality markets: food chain perspective . Nordic Env. Social Sciences Conference HopefullNESS2017.

Santaoja, M. Bodily politics of sustainable citizenship: Responsibilization through nutrition recommendations. Interpretive policy analysis conference 06.07.2017. Leicester, Britannia.
 
Santaoja, M., Jokinen, P., Vinnari, M. & Luoma, E. Nutrition recommendations in steering sustainable diets. hopefulNESS 2017 (Nordic environmental social science conference) 06.06.2017. Tampere.
 

Kaljonen, M. 2017. Eläinten hyvinvoinnin arvottaminen markkinoilla: dynaaminen näkökulma. Keynote luento, Eläintutkimuspäivät 24-25.4.2017, Helsinki.

Vinnari, M., Jokinen P., Luoma E. and Vinnari E. 2017. Mobilising sustainability: legitimating the existence of the Finnish dairy industry. 13th Conference of the European Sociological Association, 29.08.2017 – 01.09.2017 Athens, Greece.

Vinnari, M., Niva, M. and Jallinoja, P. 2017. User-innovators as a producers of advancements in vegan markets. The European Society for Ecological Economics (ESEE) 2017, 22nd June 2017, Budapest, Hungary

Vinnari, M., Jallinoja, P. and Niva, M. 2017. Re-framing veganism by the critical (abolitionist) animal movement. The 13th Nordic Environmental Social Science Conference. 6-8th June 2017, Tampere, Finland.

Vinnari M., Jokinen P., Vinnari E. and Luoma E. 2017. Countering sustainability concerns: legitimating the existence of the Finnish dairy industry. The 13th Nordic Environmental Social Science Conference 6-8th June 2017, Tampere, Finland.

Jallinoja, P Sosiologipäivät, Tampere, 2018.

 

Muut seminaarit ja puhetilaisuudet

Jallinoja, Piia. Mistä puhumme kun puhumme vegepäivästä? Science Slam kilpailu, Tampere, 29.9.2018

Jallinoja, Piia. Vegaanit, fleksaajat ja kauramaito – missä vegebuumi näkyy? Ruokaminimi-työpaja, SYKE, 27.9.2018

Kestävän kouluruokailun työpaja. Helsinki 15.3.2018 Poprasus-hankkeen järjestämä työpaja hankkeen kumppaneille ja kansallisen tason toimijoille

Kestävän ruokavalion haaste.  Ruovikosta ruokapöytään seminaari, Ravinneneutraali kunta-, Ruokopelto- ja Järki Lannoite projektien loppuseminaari, Turku, 1.11.2017.

Luomutuotanto ja tulevaisuuden kestävä ruokajärjestelmä. Ympäristöministeriö, Ympäristötiedon foorumi, ja Tulevaisuuden tutkimuksen seura. Minna Kaljonen toimi tilaisuuden puheenjohtajana. Helsinki 30.10.2017.

Vinnari, Markus: Tampereen yliopisto, Johtajuussymposium.  Session How to Lead a Food (R)evolution. 6.9.2017.

Vinnari, Markus: Tulevaisuuden ruokatrendit: kasvikset edellä? Tampereen kaupungin henkilöstökoulutus,  Kohderyhmänä Tampereen Voimian toimijat. Tampereen kaupungin virastotalo, 2.6.2016.

Fazer Foodathon. 19.5.2017. International foodathon looking for future plant-based food solutions, hosted with the EAT Foundation. POPRASUS-researchers Markus Vinnari and Minna Kaljonen participated in the panel discussion ”Future solutions for food”, together with Manager, Workplace & Facilities at Fortum Eija Sebelja, Food tech entrepreneur Jutta Weigh  and Fazer Food Services’ Managing Director Andreas Berggren.

Ruokakulttuurin muutos – Miten se tapahtuu? 26.4.2017, Helsingin kaupungintalo. Mukana keskustelussa Helena Kahiluoto, Suomen ensimmäinen kestävyystieteen professori, Mai Kivelä, Animalian toiminnanjohtaja, Kimmo Tiilikainen, maa- ja metsätalousministeri, Markus Vinnari, kestävästä kehityksestä kiinnostunut tutkijatohtori ja Marcus Walsh, luomu-luonnonlaidunlihatuottaja.

Kasvista kouluun — kokeillen eteenpäin, Jyväskylä 16.3.2017. Poprasus -hankkeen järjestämä avoin seminaari yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa.

Vinnari, Markus: Onko tulevaisuus eläimille parempi kuin arvaammekaan? Yleisöluento, Vegaanimessut, Helsinki 28.1.2017. 

Sitra, Helsinki 12.1.2017. Valoa tulevaisuuteen: Megatrendejä rakentamassa -tilaisuus klo 10-12. Mukana keskusteluissa olivat Iris AI -keinoäly-yrityksen perustaja Maria Ritola, Sitran strategiajohtaja Paula Laine, CMI:n toiminnanjohtaja Tuija Talvitie, suurlähettiläs Hannu Himanen, tulevaisuudentutkija Markus Vinnari sekä Sitran johtava asiantuntija Markus Terho.

Vegaanihaaste, Tampere. Luento kestävyyden linkeistä lihankulutukseen. 11.1.2017. klo 17.30-20.00. Monitoimitalo 13, Wivi Lönn –Sali. Ttm Lotta Pelkonen, dosentti Elisa Aaltola ja dosentti Markus Vinnari.

Kouluruoka kunniaan! Ekosäätiön Jokapäiväinen leipämme luentosarja 15.11.2016. Luennoitsijat Minna Kaljonen (SYKE), Helena Laitinen (ruokapalvelupäällikkö, Kiuruveden kunta) ja Maija Sarpo (suunnittelija, Palvelukeskus Helsinki), pj. Marjaana Manninen (opetusneuvos, Opetushallitus)

Ruoka ja liiketoiminta. Ruokailutottumukset muuttuvat, kuka hyötyy ja kuka häviää? Ekosäätiön Jokapäiväinen leipämme luentosarja 8.11.2016. Luennoitsijat: Dosentti Markus Vinnari, Tampereen yliopisto ja Professori Kaisa Poutanen, VTT.

Työväenmuseo Werstas, menneestä tulevaan –yleisöluentosarja. 27.10.2016 Maitotonkka. Edes maidontuotanto ei pysy ennallaan, kun maailma muuttuu. Ruokakulttuurin muutoksesta ja tulevaisuudesta puhumassa tutkijatohtori Markus Vinnari, Tampereen yliopisto.

Vinnari, Markus: Ympäristödialogeja: Liha – ekologisuus vai eettisyys?  Tilaisuuden järjestivät Ympäristötiedon foorumi, Maj ja Tor Nesslingin Säätiö ja Koneen Säätiö, 19.10.2016 Helsinki.

Ruokahuolto ja ruokaturva haavoittuvassa maailmassa paneelikeskustelu 13.10.2016 Tampere-talo. Keskustelemassa Minna Kaljonen ja Markus Vinnari. Järjestäjänä Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö.