Geo-lehti 11-12/2018. Laskeutuvatko hyönteiset lautaselle jäädäkseen? Minna Takkunen. (Minna Santaojan haastattelu)

Aviisi. ”Ei kukaan enää tee mitään vitun murhaajat -kampanjoita” – Mutta kaikki eivät ryhdy kasvissyöjiksi hyvälläkään. 14.9.2018. Minea Koskinen. (Vinnari)

Atria. Fleksaaminen – kasvisruoan uusi aalto. 3.9.2018, Piia Jallinojan haastattelu

Helsingin Sanomat. Liha on lautasella kuin lähetyssaarnaaja-asento sängyssä – Silkkaa rutiinia, josta on vaikea luopua, vaikka tekisi mieli. Mari Nivan ja Piia Jallinojan haastattelu. 28.8.2018

Helsingin Uutiset. ”Kilarivegaanit” eivät ole enää yksin – tutkija listaa 4 isoa syytä, miksi kasvissyönnistä on tulossa koko Suomen ilmiö. Piia Jallinojan haastattelu, 18.8.2018

Helsingin Sanomat. Lihattomien ruokavalioiden määrä on lisääntynyt lähes kaikissa ikäryhmissä – Mutta kertooko tulos kasvissyönnin buumista vai ei? 15.8.2018. Saara Tammi. (Vinnari)

Maaseudun tulevaisuus: Oikea kasvissyöntibuumi koittaa vasta tulevaisuudessa – nyt on meneillään heräämisvaihe, jossa puhetta on paljon mutta tekoja vähän. 24.07.2018 Henrik Hohteri (Vinnari)

Helsingin Sanomat. Kasvissyönti­buumi onkin suuri kupla – Tilastot paljastavat aivan toisenlaisen totuuden. Mari Manninen, Anni Härkönen. 24.7.2018. (Vinnari)

Peruste: Tyhmiä kysymyksiä ruoasta – vastaajana Markus Vinnari 8.2.2018.

Keskisuomalainen Vegaaninen hampurilainen sai kiitosta Keskisuomalaisen testissä – ”Askel hyvään suuntaan”. Toimittaja Anna Kivinen 06.01.2018. (Vinnari)

Helsingin Sanomat, Annastiina Nykänen. Professori Piia Jallinoja tietää, millainen juhlapöytä ottaa kaikki huomioon – ja miksi voileipäkakku on moka. 20.5.2018.

YLE Alueuutiset, Jyväskylän uutta ruokalistaa rakennetaan yhdessä oppilaitten kanssa maistellen. 13.4.2018. Toimittajana TItta Puurunen, haastateltavana Kylän Kattauksen palvelupäällikkö Paula Puikkonen, Jyväskylän Lasten Parlamentin jäsenet.

Keski-Suomen Sanomat, Kasviskorma pääsi syksyn ruokalistalle. Lapset valitsivat uusia kouluruokia Jyväskylässä. 14.4.2018. Toimittajana Satu Akkori, haastateltavana Kylän Kattauksen palvelupäällikkö Paula Puikkonen,  Jyväskylän Lasten Parlamentin jäsenet.

Etelä-Suomen Sanomat, Earth Hour tulee. 15.3.2018. Toimittajana Marjaana Lahola, haastateltavana VYKin oppilaat, Minna Pettinen ja Minna Kaljonen.

YLE Uutiset. ”Onko sirkkatehtailu sittenkin epäeettistä? Sirkoilla voi olla mieli ja jopa tunteet” 9.12.2017. Toimittajana Elina Jämsen, haastateltavana Minna Santaoja.

Verkkouutiset. ”Yle: Tutkijan mukaan ruokasirkat ovat yksilöitä, joilla on mieli” 10.12.2017.

Vastuullisuusuutiset. ”Onko sirkkatehtailu sittenkin epäeettistä? Sirkoilla voi olla mieli ja jopa tunteet”. 9.12.2017.

Yle Uutiset. Tutkijat: Outo ruoka lisää tasa-arvoa. 19.11.2017. Toimittajana Santtu Natri, haastateltavana Markus Vinnari.

Iltalehti. Ei vegaani, vaan plant based -ruokavalio – Mitä se on?. Piia Jallinojan haastattelu, 16.11.2017

Karjalainen. Tulista kastiketta ja tuoretta porkkanaa – Liperissä oppilaat pääsevät vaikuttamaan viikon ruokalistaan. 8.11.2017. Toimittajana Olli Sorjonen, haastateltavana Minna Kaljonen ja Eija Leppänen.

Iltalehti: Sauli Niinistö paljasti Twitterissä: ”Syön lihaa vain yhtenä päivänä viikossa”. 29.10.2017. (Vinnari)

Maaseudun tulevaisuus: Sauli Niinistö vastasi Twitterissä: ”Syön lihaa vain yhtenä päivänä viikossa”. Toimittaja Kimmo Lundén. 29.10.2017. (Vinnari)

MTV3. ”Presidentti Niinistö: Minulla on vain yksi lihapäivä viikossa”. 29.10.2017. (Vinnari)

Aikalainen. Kasvikset ruokkivat ruokainnovaatioita. lokakuu 5, 2017 – 7/2017. (Vinnari)

Helsingin Sanomat. Maito on jättimäinen bisnes ja sen juomista edistetään jopa julkisin varoin, mutta onko siinä järkeä? ”Hyvä ruokavalio voidaan rakentaa ilman maitoa” 6.10.2017. Toimittajana Suvi Vihavainen. (Vinnari)

Yle uutiset. Kotisirkka ei kelpaa, pistetäänkö härkäpapua. Kouluruokiin etsitään uusia proteiinilähteitä. 20.9.2017. Toimittajana Tuija Vierto,haastateltavina Minna Kaljonen ja Minna Pettinen.

Päijät-Häme. Kannustusta keskusteluun ja Kasvisruokaan. 20.9.2017. Toimittajana Tuomas Räihä, haastateltavina Minna Kaljonen, Marita Kettunen, Taru Peltola ja Minna Pettinen

Huili-lehti. Kasviproteiinia pellolle ja pöytään. Kesä 2017. Toimittaja Silja Annila. (Vinnari)

Aikalainen. Yksilö vs. ruoka, Piia Jallinojan haastattelu. 5.10.2017. 

Aamulehti. Vegaanihaaste vai lihaton lokakuu? – suomalaiset kilpailevat, kenellä on muodikkain ruokavalio. haastateltavana Piia Jallinoja, 29.8.2017.

Radio Moreeni. Lihankulutuksen ilmastovaikutukset. 16.5.2017. Toimittajina Alma Onali ja Juho Kankaanpää, haastateltavana Markus Vinnari.

Vegaia-lehti. Tutkija odottaa ruokavallankumousta. 26.4.2017. Toimittajana Noora Laaksonen, haastateltavana Markus Vinnari.

Huili –miniopas ”Lehmät lomalle. Ohjeita veganismiin”, 10.4.2017. Toimittajana Meri Nykänen, haastateltavana Markus Vinnari.

Aamulehti. Kasvihuoneita ja maatilavierailuja kouluihin. 20.3.2017. Toimittaja Tiina Heikkilä, haastateltavana Markus Vinnari.

Suomenmaa, viikkoliite. Kasvisvallankumous. no. 10, 10.3.2017. Toimittaja Meri Alaranta-Saukko, haastateltavana Markus Vinnari.

Keskisuomalainen, Yhä lisää kasvisruokaa Jyväskylän kouluihin. 17.3.2017. Toimittaja Heljä Roikonen, haastateltavina Paula Puikkonen, Minna Kaljonen ja Marja Salo.

Yle uutiset, Kolme kuntaa kokeilee kasvisten lisäämistä kouluruokaan — Kasvisnuudeliwokki jo hitti. 15.3.2017. Toimittaja Arvo Vuorela, haastateltavina Minna Kaljonen ja Tuija Sinisalo.

Kodin kuvalehti. Suorat sanat: ”Ruoka ei ole yksityisasia”. 15.2.2017. Toimittaja Anna Sillanpää, haastateltavana Markus Vinnari.

Helsingin Sanomat, Kuukausiliite. Vuosi ilman lihaa. 3.12.2016. Toimittaja Jouni K. Kemppainen, haastateltavana mm. Markus Vinnari. http://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000004889631.html

Karjalainen. Voiko urheilija olla kasvissyöjä? 28.11.2016. Toimittaja Mikael Hoikkala, haastateltavana Markus Vinnari.

Etelä-Suomen sanomat. Kasvissyönti urheilussa: ei pelkkää hippien hommaa. 28.11.2016. Toimittaja Mikael Hoikkala, haastateltavana Markus Vinnari.

Helsingin Sanomat ”Vulkaanisen maaperän linssejä”, 190 euroa annos – ranskalaiset opettelevat kasvissyöjiksi omalla tyylillään 7.11.2016. Toimittaja Petja Pelli, haastateltavana Piia Jallinoja.

Tampereen yliopiston tiede- ja kulttuurilehti Aikalainen haastatteli Markus Vinnaria, 3.11.2016:
Syöminen muuttuu, mutta hitaasti

Yle Häme, TV-uutiset. Veganismista, haastattelussa Markus Vinnari. 14.10.2016 Klo 18 ja 22.

Yle Häme, radiouutiset. Vegaaniruoka kiinnostaa, haastattelussa Markus Vinnari. 14.10.2016.

Bassoradio. Hikinen iltapäivä 4.10.2016. Toimittajina Tuke ja Jusa, haastattelussa Markus Vinnari.

Yle – Ykkösaamu 7.9.2016 ”Munagate – eettistä toimintaa vai viherpesua. Haastateltavana mm. Piia Jallinoja, ks. myös tämä blogikirjoitus