K
ouluruokakilpailu
16.3.2016
Aurinkovuoren makaroonilaatikko
Vääksyn yhteiskoulun ruokapalvelut,
Asikkalan tukipalvelut


Lounasruokailu rytmittää suomalaisten ruokailua päiväkodista, kouluun ja työpaikkaruokailuun. Ilmainen päiväkoti- ja kouluruokailu on sosiaalinen innovaatio, jolla on ollut merkittävä sija suomalaisen hyvinvointivaltion rakentamisessa. Uusimmat kouluruokailusuositukset kannustavat edelleen lisäämään kasvisten käyttöä kouluruokailussa.

POPRASUS hankkeessa testaamme ja tutkimme miten kasvispainotteinen ruoka muuttaa kouluruokailua yhdessä koulujen ja ruokapalvelujen kanssa. Kokeilujen tavoitteena on avata kouluruokailua ohjaavat tavat ja käytänteet uudelleen arvioinnille ja muutokselle. Otamme myös oppilaat mukaan kouluruokailun kehittämiseen.


 

Yhteistyökumppaneitamme kokeiluissa ovat
Jyväskylän kaupunki & Kylän Kattaus,
Asikkalan kunta ja tukipalvelut,
Liperin kunta ja ruokapalvelut

 

Teemme yhteistyötä
Jyväskylän Ammattikorkeakoulun (JAMK) sekä 
HINKU ja FISU verkostojen kanssa.

 

 


Seuraamme edelleen myös aloittamaamme kokeilua SYKEn henkilöstöruokalassa yhteistyössä Fazer Foods Service:n kanssa. Olemme kokeilleet ruokalassa erilaisia keinoja, joilla kasvisruoan houkuttelevuutta voidaan lisätä merkintöjen, linjastomuutosten ja reseptiikan kehittämisen avulla. Kokeilu on osa SYKE:n yhteiskuntasitoumusta.

 

Osahankkeessa tapahtuu

Kasvisruokailu monipuolistaa kouluruokailua, Ammattikeittiöosaajien Kuoluruoka 70v -juttusarja

Kasvisruokailu avaa uusia ovia ruokakasvatukselle, Kotitalouslehti

Järjestimme ruokaraadin ja proteiinivisan Jyväskylän Lasten Parlamentin kanssa 13.4.2018

Kestävän kouluruokailun työpaja Helsingissä 15.3.2018

Oppilaat suunnittelivat omat kouluruokamenut Jyväskylässä ja Liperissä

Kasvista kouluun — kokeillen eteenpäin seminaari Jyväskylässä 16.3.2017

Kasvisruokakokeilut etenevät kumppanikouluissa