K
ouluruokakilpailu
16.3.2016
Aurinkovuoren makaroonilaatikko
Vääksyn yhteiskoulun ruokapalvelut,
Asikkalan tukipalvelut


Lounasruokailu rytmittää suomalaisten ruokailua päiväkodista, kouluun ja työpaikkaruokailuun. Ilmainen päiväkoti- ja kouluruokailu on sosiaalinen innovaatio, jolla on ollut merkittävä sija suomalaisen hyvinvointivaltion rakentamisessa. Uusimmat kouluruokailusuositukset kannustavat edelleen lisäämään kasvisten käyttöä kouluruokailussa.

POPRASUS hankkeessa toteutamme yhdessä kuntien ruokapalvelujen ja koulujen kanssa kokeiluja, joissa testaamme ja tutkimme tapoja, joilla kasvisruoan houkuttelevuutta voidaan lisätä kouluruokailussa. Kokeilujen tavoitteena on avata kouluruokailua ohjaavat tavat ja käytänteet uudelleen arvioinnille ja muutokselle. Otamme myös oppilaat mukaan kouluruokailun kehittämiseen.


 

Yhteistyökumppaneitamme kokeiluissa ovat
Jyväskylän kaupunki & Kylän Kattaus,
Asikkalan kunta ja tukipalvelut,
Liperin kunta ja ruokapalvelut

 

Teemme yhteistyötä
Jyväskylän Ammattikorkeakoulun (JAMK) sekä 
HINKU ja FISU verkostojen kanssa.

 

 


Seuraamme edelleen myös aloittamaamme kokeilua SYKEn henkilöstöruokalassa yhteistyössä Fazer Foods Service:n kanssa. Olemme kokeilleet ruokalassa erilaisia keinoja, joilla kasvisruoan houkuttelevuutta voidaan lisätä merkintöjen ja linjastomuutosten avulla. Kokeilu on osa SYKE:n yhteiskuntasitoumusta.

 

Osahankkeessa tapahtuu

Oppilaat suunnittelivat omat kouluruokamenut Jyväskylässä ja Liperissä

Kasvista kouluun — kokeillen eteenpäin seminaari Jyväskylässä 16.3.2017

Kasvisruokakokeilut etenevät kumppanikouluissa